Micovag Plus vaginalete

Djelotvorna i brza pomoć u liječenju gljivičnih infekcija rodnice

Intenzivan osjećaj iritacije i peckanja, svrbež i jako crvenilo neugodni su simptomi gljivičnih infekcija rodnice koji ženama otežavaju normalno svakodnevno funkcioniranje. 

Specifični sastojak Micovag Plus vaginaleta je borna kiselina koja se u ispitivanjima pokazala osobito djelotvorna čak i u onih sojeva gljivica koji su otporni na uobičajenu terapiju. Zajedničkim djelovanjem borne i mliječne kiseline brzo se povećava kiselost rodnice, dok dodatak bisabolola omogućava učinak vlaženja i na taj način brzo ublažava izrazito neugodni osjećaj svrbeža i peckanja.

Trudnicama se prije primjene preporuča savjetovanje s ginekologom.

Specifični sastojak ovog preparata je borna kiselina koja ima dugu tradiciju primjene u liječenju vaginalnih gljivičnih infekcija. 

Sigurnost primjene i djelotvornost borne kiseline u liječenju ponavljajućih vaginalnih gljivičnih infekcija vrlo dobro dokumentirana. Studije pokazuju da borna kiselina svojim fungistatskim/fungicidnim djelovanjem onemogućava rast i razvoj gljivica. U stručnoj literaturi posebno se ističe da se borna kiselina pokazala osobito djelotvorna upravo u sojeva gljivica otpornih na uobičajenu terapiju. 

Naposlijetku, borna kiselina se u stručnoj literaturi ističe ne samo kao djelotvorna i sigurna, nego i cjenovno povoljna terapijska opcija.

 

vrh stranice